Bouillon

Bouillon, een van mooiste plekken Ardennen

Huisje Ardennen gehuurd en op zoek naar mooi plekken om te bezoeken? Dan is een bezoek aan Bouillon een “must see”.

heerlijke huisjes ardennen banner

Eén van de mooiste plekken dat de Ardennen rijk is, is de stad Bouillon. Het hoogtepunt van de stad is het kasteel van Godfried van Bouillon dat uit de middeleeuwen stamt. Het is een kasteel Ardennen welke je niet kunt afhuren. Je kunt de toren beklimmen maar er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Verder zijn er schitterende natuurgebieden in de omgeving te vinden. Je kunt urenlang wandelen terwijl je continue aan het genieten bent. Kortom, als je vakantie wilt vieren in de Ardennen is Bouillon een uitermate geschikte plek.

Wat is er te doen in Bouillon?

Bouillon is een geweldige plek voor je vakantie Ardennen. Zeker als je een huisje Ardennen in de omgeving hebt gehuurd. Het ademt er historie en het eerste wat opvalt is het enorme kasteel. Deze kun je natuurlijk bezoeken en in de zomer is het zelfs mogelijk om daar een roofvogelshow bij te wonen. Verder moet je natuurlijk de Graf van de Reus ontdekken en kun je met kinderen naar de dierentuin.

Bungalowspecials met hond banner

Kasteel van Bouillon

Als je een bezoek brengt aan Bouillon is het kasteel het eerste wat je opvalt. Het reusachtige gebouw dat uit de middeleeuwen komt, zorgt voor een tijdreis waar de ridders in het middelpunt stonden. Tijdens de rondleiding in het kasteel kom je te weten hoe ze vroeger woonde. Het is ook mogelijk om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht. Het kasteel is bereikbaar met de auto.

kasteel van Bouillon

Roofvogelshow

We blijven nog even in het kasteel, want in de zomermaanden worden er dagelijks meerdere roofvogelshows gegeven. Buizerds, gieren maar ook valken en uilen vliegen langs je voorbij. Het is een indrukwekkende ervaring dat je absoluut niet wilt missen! Ook voor kinderen is het hartstikke leuk. Een voordeel is dat er niet extra hoeft betaalt te worden voor de show, als je een ticket hebt voor het bezoeken van het kasteel is dat voldoende.

Graf van de Reus

Graf van de Reus oftewel Le Tombeau du Géant is één van de mooiste en spannendste plekken dat in de Ardennen te vinden is. Het wordt zo genoemd omdat de rivier wat eromheen te vinden is, op een gigantische grafkist lijkt. Dat is nog niet alles want in de omgeving kun je ook een kasteel bezoeken en avonturen beleven in de prachtige bossen. Dat wordt een wandeling om nooit meer te vergeten!

Dierentuin van Bouillon

Als je met kinderen op vakantie bent in de Ardennen is het natuurlijk ook leuk om een dierentuin te bezoeken. De dierentuin van Bouillon heeft 90 soorten diersoorten vanuit de hele wereld. Kijk hoe de boshonden rondrennen, ontdek de gevlekte hyena en kijk naar de prachtige vleugels van de grote gehoornde uil. Bij de ingang van het dierenpark is er ook een grote speeltuin te vinden waar kinderen zich geen moment zullen vervelen.

Bouillon in de Ardennen

Leuke andere plaatsen in de buurt van Bouillon

Als je wat langer in Bouillon of omgeving verblijft, kun je er ook voor kiezen om de steden rondom Bouillon te bezoeken. Er zijn er heel wat die op op relatief korte afstand te vinden zijn. Zo kun je richting Vresse-sur-Semois rijden waar je een museum kunt bezoeken over de geschiedenis van locomotieven. Er is ook een prachtig, historisch kasteel te vinden. Ook in Herbeumont is er een kasteel en een museum te vinden. Als dat nog niet genoeg is, kun je ook naar plaatsen afreizen zoals Sedan, Paliseul, Bazeilles en Douzy.

Vakantieparken en campings in Bouillon

Tijdens je vakantie in de Ardennen is het natuurlijk prettig als je op een gezellige maar ook mooie plek kunt overnachten. In Bouillon zijn er meerdere campings aanwezig waar je een kampeerplek kunt huren tegen een voordelig tarief. Een aantal campings bieden ook accommodaties zoals chalets en goedkope huisjes Ardennen, te huur aan. In veel van deze huisjes Ardennen zijn huisdieren welkom.

  • Camping Le Prahay
  • Camping Ile de faigneul
  • Camping Loisirs Moulin a Falize
  • Camping Sagittaire
  • Camping D’houlifontaine
  • Camping Halliru
  • Camping de la Glycine
  • Camping Le Rhodes


Center Parcs in de natuur banner