Durbuy

Durbuy, Ardennen, klein maar bijzonder

Huisje Ardennen gehuurd? Dan moet je naast Dinant en Bouillon ook zeker Durbuy bezocht hebben. De kleinste stad die in de Ardennen te vinden is, is Durbuy. Het is slechts een paar straten groot en heeft slechts 400 inwoners. Het de ideale plek voor een welverdiende vakantie in de Ardennen. Durbuy is zeer populair onder toeristen omdat het zichzelf ‘de kleinste stad van de wereld’ noemt. Rondom het gebied is er een hoop natuur te vinden en daarnaast heeft de stad maar ook de omgeving en hoop te bieden. Als je kiest voor een vakantie in de Ardennen heeft de stad een aantal mooie campings te bieden.

heerlijke huisjes ardennen banner

Wat is er te doen in Durbuy?

In Durbuy, dat in de Ardennen ligt is veel te beleven. Geniet van het historische centrum, bezoek de Homalius rots en beklim de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over het gebied.

Historisch centrum

Het centrum van Durbuy kent een groot aantal monumenten dat stuk voor stuk indruk op je maakt. Wandel over de wegen met kasseistenen, de smalle gezellige steegjes en geniet van alle middeleeuwse huizen om je heen. Geniet ondertussen van een hapje en een drankje bij één van de horecagelegenheden.

Bungalowspecials met hond banner

Durbuy historische kleinste stad

Homalius rots

De Homalius rots is te vinden aan de achterkant van Durbuy. De rots is indrukwekkend om te zien en staat er al meer dan 200 jaar. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Er is ook een fontein te vinden. Op het plein, dat aan de overkant te vinden is kun je gaan zitten om te genieten van het uitzicht.

Uitkijktoren

Als je van het adembenemend uitzicht wilt genieten is het aan te raden om de uitkijktoren van Durbuy te bezoeken. De omgeving is goed te zien en je raakt niet uitgekeken. Om er te komen moet je een avontuurlijk pad door de bossen nemen. Een klim die best stijl kan zijn. Het is ook mogelijk om in een treintje te stappen dat je naar de uitkijktoren brengt. Dat treintje komt tevens ook langs alle andere bekende bezienswaardigheden.

Parc des Topiaires

In Parc des Topiaires zijn er meer dan 250 buxusboompjes te vinden die zijn omgetoverd tot ware beeldhouwwerken. Het liefst bezoek je het Parc des Topiaires in de Ardennen in de zomermaanden want dan zijn alle bomen in hun vormen geknipt. Het is maar liefst 10 hectare groot.

hotels in de ardennen banner

Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst

Als je liefhebber bent van kunst kun je het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst bezoeken. Er zijn maar liefst drie verdiepingen waar je kunt genieten van prachtige werken van deze tijd. Er worden vooral werken van kunstenaars getoont die uit België komen.

Kanovaren

Als je tijdens je vakantie een spannend avontuur wilt beleven kun je ook gaan kanovaren. De rivier Ourthe leent zich daar uitstekend voor. Je kunt langs diverse plaatsen komen zoals Barvaux, Durbuy La Roche-en-Ardenne en Hotton. Materiaal kan worden gehuurd bij meerdere verhuurders tegen voordelige prijzen.

kajakken in de Ardennen

Leuke andere plaatsen in de buurt van Durbuy

Durbuy is een prachtige plaats in de Ardennen maar kun je al in één of twee dagen gezien hebben. Gelukkig zijn er meer dan voldoende plaatsen in de omgeving waar je ook de mooiste plekken kunt ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan Hotton, waar je de grotten kunt bezoeken. In Manhay vind je een historisch museum en kun je het boomtoppad beklimmen. Andere aanraders waar je naar toe kunt zijn Aywaille, La Roche-en-Ardenne en Marche-en-Famenne.

Vakantieparken en campings in Durbuy

Als je in de Ardennen wilt verblijven zit je in Durbuy, de kleine stad van de regio, helemaal goed. Er zijn een viertal campings te vinden waar je tegen een voordelig tarief kunt overnachten. Er zijn kampeermogelijkheden maar er kunnen ook accommodaties worden gehuurd. Met wat geluk kan je daar een last minute huisje Ardennen huren. Op één van de campings hieronder genoemd, kan je mogelijk ook een last minute stacaravan Ardennen boeken. Als je goedkoop in de Ardennen wilt overnachten.


  • L’Orée de Bomal
  • Outdoor Camping Barvaux
  • Camping International Durbuy
  • Camping Rosa-Pré
Center Parcs in de natuur banner