Malmedy

Malmedy, Ardennen

Een huisje Ardennen in Malmedy gehuurd? Dan is het fijn om wat extra informatie te hebben. Ook al je zo een huisje in Malmedy, Ardennen voor een midweek of weekendje het gehuurd.

heerlijke huisjes ardennen banner

Informatie over Malmedy

Een kleine stad dat in de Ardennen ligt, omringd door natuur waar je optimaal kunt genieten van de rust. Dat is hoe je Malmedy het beste kunt omschrijven. Malmedy in de Ardennen heeft zo’n 6500 inwoners. Het historische centrum heeft een heleboel te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een klooster gaan bezoeken of de bekende kathedraal dat uit de 18de eeuw stamt. Als je een natuurliefhebber bent zul je je ogen uitkijken. De Ardennen heeft een heleboel prachtige plekken te bieden. Zo kunnen er prachtige wandelingen gemaakt worden in diverse natuurgebieden. Je kunt zelfs watervallen tegenkomen. Daarnaast is Malmedy ook de ideale plek voor een geweldige vakantie in de Ardennen.

Wat is er te doen in Malmedy?

Als je er even een paar dagen tussenuit wilt is Malmedy in de Ardennen een goede keuze. Er zijn prachtige natuurgebieden te vinden in en rondom Malmedy. Ook zijn er meer dan voldoende uitjes voor jong en oud waar je je kunt vermaken.

Bungalowspecials met hond banner

Kathedraal van Malmedy

Midden in het centrum van de stad kun je de kathedraal van Malmedy vinden. Het is één van de populairste bezienswaardigheden die de stad rijk is. De abdijkerk was bedoeld voor het klooster dat ernaast te vinden is. Alleen de buitenkant is al adembenemend, maar het is zeker aan te raden om de binnenkant ook te gaan ontdekken.

standbeeld park in Malmedy

Malmundarium

We hebben het net al even over een klooster gehad. We bedoelden daarmee het Malmundarium mee. In 2011 is het klooster open gaan voor toeristen en is onderverdeeld in drie categorieën. Zo kun je het informatiecentrum bezoeken, in drie ateliers kijken en genieten van de galerie. Er is tevens ook een film waar de historie van de stad wordt verteld.

Kasteel Reinhardstein

Midden in de bossen van Malmedy ligt Kasteel Reinhardstein. Het kasteel dat afkomstig is uit 1354 is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Door middel van een rondleiding maak je kennis met het verleden. Ontdek de enorme ridderzaal, neem een kijkje bij het kapel en geniet van schilderijen en stoere wapenuitrustingen. Het is ook mogelijk om een middeleeuwse maaltijd te nuttigen. Daarnaast kun je met grote groepen op deze locatie gaan boogschieten.

Circuit van Spa-Francorchamps

Als je een groot fan bent van Formule-1 mag een bezoek aan het circuit van Spa-Francorchamps niet ontbreken. Ieder jaar kun je op dit circuit genieten van een spannende F1-race. Het staat bekend om de ‘Raidillon’ een wereldberoemde bocht. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen waardoor je alle plekken goed van dichtbij kunt ervaren.

circuit Spa Francorchamps in de Ardennen

Plopsa Coo

Als je met jonge kinderen in de buurt van Malmedy verblijft is Plopsa Coo een grote aanrader. Het is een gezellig pretpark dat avontuur combineert met de natuur. Geniet van verschillende attracties zoals ‘De Smurfer’ achtbaan of de zetellift. Ga razendsnel naar beneden op de bobslee. Neem een kijkje op het apeneiland en spot je favoriete dieren! Tijdens je bezoek kun je Kabouter Plop, Maya de Bij, Mega Mindy en vele andere personages ontmoeten!

Leuke andere plaatsen in de buurt van Malmedy

Omdat Malmedy maar een klein stadje in de Ardennen is, kun je er ook voor kiezen om andere plaatsen te gaan ontdekken tijdens je vakantie Ardennen. Je kunt bijvoorbeeld afreizen naar Spa, waar je onder andere de Thermen kunt vinden. Stavelot ligt ook op relatief korte afstand en hier kun je een groot waterval bezoeken. De Les Cascades de Coo. Ook de abdij van Stavelot is de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Verder kun je denken aan plaatsen als Stoumont, Theux en Amel.

langlaufen in de Ardennen

Vakantieparken en campings in Malmedy

Als je een vakantie in de Ardennen wilt boeken, heeft Malmedy verschillende campings waar je kunt overnachten. Er zitten ook campings met hond Ardennen bij. Het is mogelijk om een kampeerplek te huren. Sommige campings hebben ook eigen accommodaties te huur zoals een stacaravan. Het is soms mogelijk een last minute stacaravan te huren op één van de campings in Malmedy of elders in de Ardennen.


Campings Ardennen met stacaravan verhuur

  • Camping Du Moulin
  • Camping Familial
  • Camping grotte dess nains
  • Camping Les Ecuries F1
Center Parcs in de natuur banner