La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne, mooie stad in de Ardennen.

Vakantie Ardennen? Kijk naar de mogelijkheden in La Roche-en-Ardenne.

heerlijke huisjes ardennen banner

La Roche-en-Ardenne is uniek

In de hart van de Ardennen is het plaatsje La Roche-en-Ardenne te vinden. Het is een stad dat veel wordt bezocht door toeristen. Met zo’n 4000 inwoners is het een gemoedelijke plaats waar je een heleboel kunt beleven. Natuurlijk staat het Kasteel van La Roche-en-Ardenne bij iedereen op nummer één om te bezoeken. Het kasteel uit de 11de eeuw is een prachtig gebouw dat indruk op je zult maken. Er zijn musea, natuurparken en in de buurt vind je grotten en andere prachtige bezienswaardigheden. Kortom, een geweldige stad in de Ardennen dat je eens moet hebben bezocht. Net zoals bijvoorbeeld Durbuy en het mooie Dinant, is dit één van de trekpleisters Ardennen.

Huisje in La Roche-en-Ardennen huren.

Huisje Ardennen huren in een mooie, groene en centrale omgeving? Kijk of je een huisje in La-Roche-en-Ardenne huren kunt.

Bungalowspecials met hond banner

Natuurhuisje in La Roche en Ardenne

Wat is er te doen in La Roche-en-Ardenne?

Als je kiest voor een trip naar de Ardennen is de stad La Roche-en-Ardenne een echte aanrader. Bezoek het kasteel, maak kennis met de dieren in Parc a Gibier en bezoek het museum dat je alles verteld over de Britse troepen dat meevocht tijdens de Slag om de Ardennen.

Kasteel van La Roche-en-Ardenne

Het hoogtepunt van de stad is natuurlijk het kasteel dat je midden in het centrum kunt vinden. Het indrukwekkende gebouw is afkomstig uit de 11de eeuw en bestaat volledig uit leisteen. In de 18de eeuw kwam het kasteel leeg te staan wat er voor zorgde dat de inwoners het kasteel vernielde. Ze namen alles mee wat ze konden gebruiken. Later is het kasteel opgeruimd en is het een toeristische attractie geworden. Om het kasteel te bezoeken zul je eerst een avontuurlijke klim moeten maken.

ruines van het kasteel van La Roche en Ardenne

Parc a Gibier

Een aantal kilometer van het centrum is Parc a Gibier te vinden. Een wildpark in de Ardennen. Leg de mooiste wandelroutes af door dit prachtige natuurgebied en kom oog in oog te staan met verschillende dieren. Zo kom je onder andere wilde katten, vossen, wasberen, herten en boerderijdieren tegen. De kinderen kunnen ook gratis gebruik maken van de speeltuin. Tevens is er een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen of in de zomermaanden een drankje kunt doen.

Museum Slag om de Ardennen

In het centrum is er een museum dat gewijd is aan de Slag om de Ardennen. Er zijn veel museums in de omgeving die dit thema behandelen, maar uniek aan deze locatie is dat de aandacht gericht is op het Britse leger. Er zijn maar liefst drie verdiepingen waar je van alles kunt bekijken. Denk aan uniforms, foto’s, documenten, wapens maar ook voertuigen die door de militairen werden gebruikt. Een geweldig uitje voor iedereen die gek is op geschiedenis.

Bovenaanzicht van La Roche en Ardenne

Leuke andere plaatsen in de buurt van La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne is een prachtige stad in de Ardennen waar je makkelijk een aantal dagen kunt vertoeven, zonder dat je je verveelt. Er is zoveel te ontdekken. Toch is het zeker een aanrader om andere plaatsen in de omgeving van La Roche-en-Ardenne te bezoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan Bertogne, Tenneville, Rendeux en Houffalize.

Vakantieparken en campings in La Roche-en-Ardenne

Op het moment dat je op vakantie gaat naar de Ardennen, moet je natuurlijk ook ergens overnachten. En dat kan je het beste doen in een huisje in de natuur in de Ardennen of op een camping of vakantiepark Ardennen. In La Roche-en-Ardenne zijn er diverse campings waar je een kampeerplaats kunt huren. Hier kun je verblijven met je eigen camper of een tent. Er zijn ook campings waar het mogelijk is om verschillende soorten accommodaties te huren.

  • Camping Floreal
  • Camping de l’Ourthe
  • Camping Lohan
  • Camping Pouhou
  • Club Benelux
  • Ardenne Camping Mâboge
Center Parcs in de natuur banner