Dinant

Dinant, prachtige plaats in de Ardennen. Huisje Ardennen gehuurd? In Dinant moet je, net zoals in Bouillon, geweest zijn.

heerlijke huisjes ardennen banner

Een prachtige plek in de Ardennen waar je eens moet zijn geweest is Dinant. De Maasoevers zijn langs de stad te vinden en is vooral populair door de Citadel. Een hoge toren dat op een rots staat. Deze kan natuurlijk bezocht worden. Tevens staat Dinant ook bekend om de saxofoon. Het is een muziekinstrument dat je overal in de stad tegen zult komen. Brussel ligt op zo’n zestig minuten rijden met de auto. Een ideale plek voor een geslaagde vakantie in de Ardennen!

Wat is er te doen in Dinant?

Dinant is één van de mooiste steden in de Ardennen. De mogelijkheden om kennis te maken met natuur en geschiedenis is hier groot. Bezoek de citadel van Dinant en wandel in het Parc de Furfooz.

Bungalowspecials met hond banner

Citadel van Dinant

De Citadel van Dinant, we hebben er net al kort over gehad. Het is één van de belangrijkste bouwwerken die de stad rijk is. Het is gebouwd op een rots en moest dienen ter verdediging. De citadel is meerdere keren verwoest en opnieuw gebouwd. Tijdens je bezoek aan de citadel maak je een reis naar naar het verleden. Je kunt er op verschillende manieren komen. Je kunt met de auto naar boven toe rijden of de 408 traptreden beklimmen. Tot slot is het ook mogelijk om met de kabelbaan naar boven toe te gaan.

kerk in DInant

Maison de Monsieur Sax

Door heel de stad zul je de saxofoon tegengekomen. Je vraagt je natuurlijk af, waarom dat zo is. Het ontwerp van de saxofoon is gemaakt door Adolphe Sax, een inwoner van Dinant. Het patent werd in 1846 aangevraagd en het instrument werd vooral gebruikt om muziek te maken voor het leger maar werd later ook ingezet in orkesten. Het is het favoriete instrument van menig jazzartiest. In het Maison de Monsieur Sax kom je alles te weten over het leven van Adolphe Sax. Er komen onder andere meerdere saxofoons voorbij en ook kun je diverse muziekstijlen beluisteren.

Grotte la Merveilleuse

De Ardennen staat natuurlijk bekend om zijn grotten en ook in Dinant is er één te vinden. Grotte la Merveilleuse is in 1904 ontdekt en je vindt er onder andere watervallen, stalactieten en stalagmieten. De grot kan iedere dag met uitzondering van maandag worden bezocht. Een voordeel is dat je zonder gids loopt, waardoor je op eigen tempo alles kunt ontdekken. Aan het einde van het avontuur kun je een souvenir kopen in de giftshop. Parkeren bij de grot is gratis.

Parc de Furfooz

Wandelen in de Ardennen? Eén van de mooiste wandelingen dat je kunt maken in Dinant is door het Parc de Furfooz. Het is maar liefst 50 hectare groot en er zijn diverse wandelroutes. Je zult gaan genieten van het prachtige natuur maar daarnaast zul je ook kennismaken met de middeleeuwen. Zo zul je bijvoorbeeld een Romeins bad tegenkomen dat uit de 3de eeuw na christus stamt. Het park is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00.

Dinant Furfooz Lesse

Leuke andere plaatsen in de buurt van Dinant

In Dinant raak je bijna niet uitgekeken. Mocht je toch wat langer verblijven in de Ardennen zijn er ook andere plaatsen in de buurt die je zeker zou moeten ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld de meest prachtigste wandelingen maken in het dorp Onhaye. Ook Ciney is een aanrader. Het is een vrij grote stad dat bekend staat om zijn prachtige omgeving. Bezoek natuurlijk ook het uitkijkpunt van Rocher du Hat. Plaatsen die ook in de buurt liggen van Dinant zijn: Anhée, Houyet en Beauraing.

Vakantieparken en campings in Dinant

Als je op vakantie gaat naar de Ardennen wil je natuurlijk op een mooie camping verblijven waar je de nacht comfortabel kunt doorbrengen. In Dinant zijn er talloze opties te vinden. En, je kunt ook een huisje met hond of wellness huisje in Dinant of omgeving huren. Als je wilt kamperen, er zijn ruime plekken te vinden op diverse campings voor je caravan of tent. Het huren van een accommodatie, zoals een chalet Ardennen, behoort ook tot de mogelijkheden.

  • Camping Communal De Devant Bouvignes
  • Villatoile Camping et gîtes
Center Parcs in de natuur banner